HUBS Artist
Amos Ben-Tal / OFFprojects

Momenteel zijn ze uitgebreid op tournee met hun bekroonde voorstelling HOWL, die ze maken samen met Spinvis én het publiek. Speciaal voor het HUBS Immersive Festival komt OFFprojects een avond thuis in Den Haag, met een speciaal voor het festival gecreëerde performance.

OFFprojects is een collectief van vier voormalig dansers van het Nederlands Dans Theater en Batsheva Ensemble, dat zich om het werk van choreograaf en musicus Amos Ben-Tal verzamelt. Op geheel eigen wijze weet Amos met zijn dansers het publiek mee te nemen, aan het denken te zetten en te betrekken bij de multidisciplinaire voorstellingen, events en installaties. OFFprojects staat voor werk dat vragen stelt, rauw en modulair is- compromisloze kwaliteit en het nemen van risico’s, in combinatie met een aanpak die een breed publiek aanspreekt en voedt.

‘Door de diversiteit, het complexe en tegelijkertijd het universele en gemeenschappelijke van de mens te zoeken in zijn voorstelling, nodigt hij ons uit om te communiceren. Met behulp van de ongelofelijke vaardigheden van de performers maakt hij dat iedereen zich bewust wordt van zijn eigen menselijkheid..’ – Jury Diorapthe Prize ’16 over HOWL

ENGLISH

Currently OFFprojects is on tour with the awarded performance HOWL, which was made with the in The Netherlands much appraised  poet and musician Spinvis.

Especially for HUBS Immersive Festival they come back to their hometown the Hague, with a performance especially created for this festival. OFFprojects is a group consisting of former dancers of Nederlands Dans Theater and Batsheva Ensemble, gathered around the work of choreographer and musician Amos Ben-Tal. The group creates multi-disciplinary performances and events using dance, music, text and image. OFFprojects believes in work that is raw and modular, while being challenging and appealing at the same time.

www.offprojects.nl

Amos Ben-Tal / OFFprojects is uitgenodigd door MEYER-CHAFFAUD