HUBS Artist
Áron Birtalan

Deze Hongaarse kunstenaar en musicus brengt zijn werk graag in de praktijk buiten de conventionele orde van de kunstwereld om. Met hulp van zijn publiek en hun voorstellingsvermogen en fantasie als artistiek medium creërt hij Transformation Games.

Àron spoort zijn publiek aan om gebruik te maken van hun speelsheid in een omgeving waar kunst, games en magie een verbond sluiten. Zo onderzoekt hij samen met zijn publiek het wezen van menselijke interactie. Zijn werk ontleent hij aan de geschiedenis van transformatie door riten, en als geheel, de rol van rituelen in de maatschappij.

Momenteel woont hij in Nederland, waar hij in Den Haag onder andere het experimentele platform Secret Fiction runt en evenementen organiseert met het Fauna collectief.

In our culture we rarely interact with strangers.
Even though we encounter strangers every day, share spaces with them, travel together, and even follow or obstruct their path.
We see strangers, and we are seen as strangers all the time.
We’d like invite you to, is to suspend your notion of a stranger and join us in an experience where we playfully, yet bravely approach the unknown, as one.

Covenant is the first part of Áron Birtalan’s new series of works, called Uncertainty Chambers.

aronbirtalan.net

 

Áron Birtalan is uitgenodigd door Talpak