Hilde Tuinstra / Shift Happens

Stel je voor: je telefoon gaat en aan de andere kant van de lijn is Phoebe, je digitale persoonlijke veiligheidsassistent voor dagelijks gebruik. In Safe Zone is je leven veilig, beschermd en zonder risico. Maar hoe kijk je naar de mensen om je heen, wie ziet er verdacht uit en wie zal je tegen jezelf beschermen? In het nieuws worden we constant geconfronteerd met de gevaren die ons dagelijks leven in één klap kunnen verstoren of bedreigen. In een poëtische muzikale ervaring onderzoekt Safe Zone de beveiligingsindustrie en hoe we ons kunnen verdedigen tegen collectieve angst. Kom en ervaar dit groepsexperiment met documentair materiaal, theater en koorzang.

Voordat HUBS IMMERSIVE Festival start is Hilde kunstenaar-in-residentie in CLOUD/Danslab in Den Haag. Je bent uitgenodigd om haar creatieproces te volgen door deel te nemen aa de Creative HUBS Exchange in CLOUD op 27 september, 19.00 uur.

Over Hilde Tuinstra
Theatermaker Hilde Tuinstra studeerde in 2015 af aan de regieopleiding van de Theaterschool in Amsterdam. Ze werkte samen met in Berlijn gevestigde performance groepen zoals Gob Squad en She She Pop en creëerde verschillende theaterproducties op festivals in Nederland, Duitsland en Denemarken. Haar nieuwste show Safe Zone was te zien op het Over het IJ Festival, in CC Amstel en in het Amsterdamse Bostheater. Met haar nieuwe interdisciplinaire theatergroep Shift Happens creëert ze locatiespecifieke theaterproducties, die mogelijke toekomstscenario’s tot leven brengen en maatschappelijke verschuivingen als gevolg van technologische ontwikkelingen laten zien.

Credits
Concept, tekst & regie: Hilde Tuinstra, concept & tekst: Petra Ardai, ontwerp app: Sylvain Vriens, geluidsontwerp: David v/d Heijden, techniek: Noah Voelker, productie: Loulou Sjerps, muziek: Vocalgroup Voisz. Met dank aan: Marijn Lems, Jelle van Buuren, Leo Mulder, Susanne Visser, Cobie Vos. In coproductie met HUBS IMMERSIVE Festival, TG Space & Het Huis Utrecht.

 

 

 

Hilde Tuinstra / Shift Happens is uitgenodigd door MEYER-CHAFFAUD