Over het festival

Het multidisciplinaire HUBS IMMERSIVE Festival verwelkomt een breed en nieuwsgierig publiek. Bewezen avontuurlijke kunstinstallaties en prachtige (dans)performances zijn te zien naast spiksplinternieuwe werken die zijn gemaakt in opdracht van het festivalteam. Het festival stelt jouw zintuigelijke beleving en de interactie met de werken en hun makers centraal.

Haagse en internationale podiumdieren en kunstenaars nemen je daarom mee op een zinnenprikkelende tour door voormalig zwembad De Nieuwe Regentes. Zowel voor als achter de schermen van het bijzondere theater word je ondergedompeld in een totaalervaring. Daarbij geniet je het ene moment met al je zintuigen van pure esthetiek, het andere moment bevind je je in een intieme 1-op-1 installatie.

Een deel het festivalprogramma laat werk zien dat is ontstaan vanuit de fascinatie van de kunstenaar voor het menselijk lichaam, terwijl andere makers in het programma de focus meer op sociale patronen leggen. HUBS IMMERSIVE Festival is al met al a very human art experience.

Na de enthousiast ontvangen eerste editie in 2017 is het biënnale festival terug in 2019. Het festivalthema is deze editie [voluntary] EXILE & HOSPITALITY.

HUBS IMMERSIVE Festival is een initiatief van MEYER-CHAFFAUD.
Het festivalprogramma komt in 2019 tot stand in samenwerking met de programma partners iii (Matteo Marangoni), The Grey Space in the Middle (Tim Terpstra) en ‘KABK Antenna’ The Body of the Audience (Ludmila Rodrigues).