Loes Schakenbos, Imcah

FACING is speciaal ontworpen voor het HUBS IMMERSIVE Festival en vergroot en bevraagt ons vermogen om waar te nemen voorbij de uiterlijke verschijning. Een perceptuele metafoor van menselijke interacties.

loskoppelen is
het begrijpen van de intensiteit van de verloren verbinding
wat ooit één was
valt en breekt
alles wat men nu kan zien
zijn de diepe sporen van een gedeeld bestaan
waar zijn die overblijfselen te vinden

Loes Schakenbos
Licht maakt deel uit van het dagelijks leven van iedereen. angezien het het ritme van onze dagen is werd licht voor Loes de basis van haar leven; van lichtontwerp voor internationale dansvoorstellingen tot fotografie en het creëren van lichtsculpturen die op water drijven. Dat wat al haar expressievormen verbindt is de invloed van de natuur, waarbij ze altijd probeert de schoonheid na te bootsen die ons elke dag wordt getoond.

Imcah
Imcah is een veelzijdige kunstenaar. Het aanraken van verschillende kunstvormen en contexten (solo of in nauwe samenwerking) zorgt voor nieuwsgierigheid, speelsheid en een verbinding met instinctiviteit. Imcah is geboeid om het onzichtbare zichtbaar te maken en vindt vrijheid van handelen door ze te associëren met de metafoor van de kolibrie.

Roel Heremans
Heremans abstraheert eigenschappen van het medium radio om choreografische mentale ervaringen te creëren. Hij gebruikt locatiespecifieke, architecturale patronen om tijdelijke ruimtes te creëren waarin geluid denkprocessen stimuleert en de visuele perceptie verandert. Heremans onderzoekt hoe een systeem van collectief denken zich verhoudt tot de specifieke plaats waar dat systeem zich bevindt.

credits
concept en realisatie: Loes Schakenbos, Imcah
lichtontwerp: Loes Schakenbos
tekst: Roel Heremans

Loes Schakenbos, Imcah is uitgenodigd door MEYER-CHAFFAUD