Wen Chin Fu

Een van de centrale thema’s van het operagenre is het thema van verdeelde loyaliteit. In dit project richt interdisciplinair kunstenaar Wen Chin Fu zich op de spanning tussen loyaliteit aan traditie en loyaliteit aan jezelf. Operazangers bezitten een uitzonderlijke zangtechniek, ontwikkeld door middel van rigoureuze training. Binnen de opera-omgeving zijn er echter beperkte mogelijkheden om met deze techniek te experimenteren op manieren die afwijken van de traditie.

Voor dit project werken operazangers Julia De La Cruz Fuello en Boukje van Gelder, die beiden recent hun master behaalden aan het Koninklijk Conservatorium, samen met Wen Chin Fu. Op Hubs Immersive Festival presenteren ze een participatieve performance die de operastem hercontextualiseert binnen het domein van de hedendaagse interdisciplinaire performance.

Over Wen Chin Fu
Na haar afstuderen aan de afdeling Klassieke Muziek van de Shih Chien Universiteit (Taipei) verhuisde Wen Chin Fu (Taiwan) naar Nederland om haar studie voort te zetten met ArtScience (afgestudeerd in 2010) en Muziektheater (afgestudeerd 2018) aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Haar performances onderzoeken de relatie tussen fysieke beweging, geluid en de omgeving. Een sleutelelement in haar praktijk is concentratie, die de zintuigen opent voor het waarnemen van dingen vanuit nieuwe perspectieven. Ze presenteerde haar werk o.a. bij Singuhr Hoergalerie, Berlijn (DE), Moscow Young Art Biennale (RU) en STRP festival, Eindhoven (NL). Ze is momenteel lid van Instrument Inventors Initiative en Rutger Muller Trio. Meer informatie over Wen Chin Fu vind je op iii’s website.

extra credits:
Julie Kurris
Lam Lai

Wen Chin Fu is uitgenodigd door iii