Aisha Pagnes

Herinner je de ‘heartbeat’-installatie die Aisha Pagnes presenteerde op het eerste HUBS IMMERSIVE Festival? Festivalgangers kregen elkaars hartslag te horen in een intieme installatie en er werden enkele mooie verbindingen gelegd tussen mensen die elkaar niet eerder hadden ontmoet.

Deze keer is ze terug met haar Breath Piece, waar we niet te veel over zullen vertellen. Stap in de poëtische wereld van Aisha en laat je betoveren: “Communicatie is fundamenteel een sprong in het onbekende… De overeenkomst tussen jou en mij is dat we allebei leven, en toch geen controle hebben over de functies die onze levendigheid vormen… Elke ademhaling is een creatieve ademhaling.”

“”

Adem in
onze zuurstof

Adem uit
mijn koolstof
jouw koolstof

Een uitademing is het bewijs van een inademing
continu bezig
in de strijd van dominantie
en minste weerstand

van absorptie
van verlies

“”

Over Aisha Pagnes

Aisha Pagnes (IT/NZ 1994) studeerde in 2019 af aan de ArtScience Interfaculty van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en vervolgt momenteel haar opleiding in filosofie aan de Universiteit Leiden. Ze presenteert installaties die bezoekers sensibiliseren voor non-verbale communicatie. Haar interesse als kunstenaar ligt op het gebied van kunst die kan dienen om persoonlijke en collectieve groei te stimuleren.

Uit Aisha’s persoonlijke bio
De ‘subjectieve zekerheid’ van inspiratie is een van de meest opwindende staten van zijn die ze heeft ervaren door kunst te maken. Ze beschouwt creativiteit als een noodzakelijke faculteit voor zinvolle actie, maar ze ervaart de verspreiding van culturele artefacten als onnodig. Maatschappelijke waarde is iets dat haar veel zorgen baart en ze heeft vaak het gevoel dat ze iets nuttigers zou moeten doen. Dit is natuurlijk een gevolg van waterige generalisaties.

 

Aisha Pagnes is uitgenodigd door MEYER-CHAFFAUD